Deittailu yksinhuoltajaäitinä

Miten löytää uusi rakkaus? Miten yksinkertaisesti ehtii deittailla yksinhuoltajaäitinä? Nämä kaksi ja monta muutakin kysymystä pyörivät monien yksinhuoltajaäitien päässä. Deittailu voi tuntua jopa kammottavalta tai pelottavalta ajatukselta. Monelle jopa siitä syystä, ettei uskalla päästää lähelleen ketään, ettei joutuisi uudelleen kärsimään.

Deittailusta ja uusien ihmisten tapaamisesta ei kannata kuitenkaan ottaa liian isoa stressiä. Tämä on meidän ensimmäinen vinkki. Mitä enemmän annat sen vallata ajatuksiasi ja mitä enemmän annat sille oikeastaan valtaa, sitä enemmän se vie sinut mukanaan. Se voi helposti tuoda mukanaan lisää ahdistusta ja pelkoa asiaan. Tärkeintä on muistaa, että jokaisen tilanne on aina erilainen. Ethän siis vertaa itseäsi ystäviin, lapsesi ystävien vanhempiin tai oikeastaan kehenkään muuhun. Jokaisen tilanne on yksilöllinen ja tästä syystä on tärkeää ensin keskittyä olennaiseen – sinuun.

Pidä huolta itsestäsi

Missään ei lue, etteikö nainen pärjäisi yksinhuoltajana ja että vierelle olisi pakko löytää kumppani. Kukaan ei myöskään väitä, että yksinhuoltajana oleminen olisi mitenkään helppo juttu. Pidä nämä kaksi asiaa aina mielessä. Muista arvostaa sitä omaa itseäsi ja kaikkea mitä teet. Mikäli koet, ettet millään löydä aikaa tapailuun, järjestä ensin aikaa itsellesi. Pyydä paikalle lastenhoitaja, käy hieronnassa tai manikyyrissä, vähän kävelyllä kuunnellen omaa musiikkia tai lukemassa aikakauslehteä kahvilassa. Opi tuntemaan taas itsesi ja nauttimaan niistä asioista, mitkä sinulle ovat tärkeitä.

Itsestään huolehtiminen ei nimittäin ole pelkästään yksinhuoltajille tarkoitettu etuoikeus, vaan se on hyvä tapa lähes jokaiselle, joka miettii uusien ihmissuhteiden etsimistä ja aloittamista. Kun tunnet itsesi, voit olla missä tahansa ihmissuhteessa varmempi ja jos koet olevasi epämukavassa tilanteessa, uskallat tulla siitä pois. Jos et saa järjestettyä lastenhoitajaa, yritä miettiä, mikä olisi sellainen aktiviteetti, jota voisit tehdä lapsen tai lastesi kanssa yhdessä, mutta mistä sinäkin nautit kovasti. Voisiko kirjasto olla sellainen paikka? Mitä mahdollisuuksia nuorisotalo voisi tarjota? Vaikka rahatilanteesi olisikin hieman kriittinen, kunnat ja kaupungit tarjoavat paljon ilmaista tekemistä juuri siksi.

Itsensä löytäminen saattaa olla raskasta, mutta se on tärkeää. Oma hyvinvointisi on olennaista ei pelkästään seurustelun kannalta, vaan koko perheesi hyvinvoinnin kannalta. Jos sinä et voi hyvin, voit altistaa lapsesikin niille negatiivisille asioille, mitä huonovointisuus tuo mukanaan.

Tee niitä asioita, mistä pidät

Uusien ihmisten tapaaminen ei ole helppoa, mutta jos pystyt pitämään omassa kalenterissasi aktiviteetteja ja harrastuksia, joista itse pidät, voit tavata mielenkiintoisia ihmisiä aivan vahingossa. Kaikkiin ei tarvitse rakastua ensisilmäyksellä, eikä sinun oikeastaan tarvitse etsiä aina sitä oikeaa. On täysin normaalia, että haluat vain kanssakäymistä muiden aikuisten kanssa ja silloin tällöin treffailu tekee hyvää. On tärkeää, että pääset välillä tuntemaan olosi kauniiksi ja arvostetuksi, nauttimaan vaikka hyvää ruokaa tai mennä katsomaan hauska elokuva uuden tuttavuuden kanssa.

Kaikkiin uusiin ihmisiin kannattaa tutustua avoimin mielin, mutta älä pakota itseäsi sellaisiin tilanteisiin, missä et koe oloasi hyväksi. Treffailun vuoksi ei kannata muuttaa mielipiteitään väkisin ja pakottaa itseäsi sellaisiin tilanteisiin, missä et halua olla. Treffailun tulisi olla mukavaa ja kahden aikuisen ihmisen välistä viihdyttävää kanssakäymistä.

Tässä muistutamme jälleen, että jokaisen treffailu ja seurustelu on aina yksilöllistä. Joskus yhteisiä puheenaiheita löytyy ja joskus niitä ei löydy. Kaiken ei tarvitse aina olla täydellistä tai onnistua ensimmäisellä kerralla. Anna asioille aikaa, tunnustele tilannetta ja mene mahdollisuuksien mukaan eteenpäin. Sinun ei tosiaan tarvitse löytää sitä prinssiä valkoisella ratsullaan heti huomenna.