Esittely terveeseen vanhemmuuteen– osa 1

Kuinka vanhemmuus vaikuttaa kehitykseen

Puhuminen jalukeminen vauvoille auttaa heitä ääntämään ja lausumaan (onnistuu parhaitenkeskusteluissa ruokapöydässä), vanhemmat myös vaikuttavat suunnattomasti lapsenkehitykseen. He eivät kuitenkaan ole ainoita vaikutteita, erityisesti senjälkeen kun lapset menevät kouluun. On erityisen tärkeää, että vanhemmatauttavat lapset alkuun, mutta on myös tärkeää, että vanhemmat tunnistavatlapsilla olevan heidän oma temperamenttinsa ja on aikuisen tehtävä huolehtialapsen valmistelusta täydelliseen itsenäisyyteen. Nopeasti muuttuvassamaailmassa, vanhemmuus näyttää olevan kohde hullutuksiin ja muuttuviintyyleihin ja se on tietyllä tavalla muuttunut kilpailuhenkiseksi. Mutta lapsentarpeet kehitykseen ovat rajatut tieteen kautta ja pysyvät suhteellisen vakaina.On olemassa asia kuin ylihuolehtivaisuus ja sen täydellisen tavoittelu voi ollahullun tehtävä. Liiallinen huolehtivaisuus lamauttaa lapset, kun he siirtyvätaikuisuuteen ja he eivät enää voi selviytyä pienimmästäkään takaiskusta.Tietysti ylihuolehtivaisuuden lisäksi on olemassa myös alihuolehtivaisuus jatutkimus vahvistaa, että vanhemmuuden puute usein johtaa huonoihinkäytös-tuloksiin, osaksi koska se kannustaa nuoret olemaan riippuvainenvertaiskulttuurista. Ironisesti, ankarat tai autoritaariset vanhemmuustyylitvoivat saada aikaan saman efektin.Onnellisen jaterveen lapsen kasvatus on yksi haastavimmista töistä, joita vanhemmilla voiolla — mutta se on myös yksi antoisimmista. Silti moni meistä ei lähestyvanhemmuutta samalla keskittymisellä kuin työssä ollessa. Saatamme toimiavaistonomaisesti tai muuten vain käyttää samoja vanhemmuuden menetelmiä, joitaomat vanhempamme käyttivät, vaikka ne eivät olisi tehokkaita vanhemmuustaitoja.

Vanhemmuus on yksitutkituimpia alueita yhteiskuntatieteen alalla. Ei ole väliä, mikäkasvatustyylisi on tai mitä kysymyksiä tai huolenaiheita sinulla on, lapsesiauttaminen välttämään tulemista osaa amerikan lasten liikalihavuus- epidemiastakäytösongelmiin asti, asiantuntijat voivat auttaa.

Hänen kirjassaan, The Ten BasicPrinciples of Good Parenting, Laurence Steinberg, PhD,antaa vihjeitä ja suuntaviivoja perustuen 75 vuoden yhteiskuntatieteentutkimusten ajalta. Seuraa niitä ja voit ehkäistä kaikenlaisia lapsenkäyttäytymisen ongelmia, hän sanoo.  Pätevä vanhemmuus auttaa edistämään myötätuntoa, rehellisyyttä,omavaraisuutta, ystävällisyyttä, yhteistyötä ja iloisuutta, sanoo Steinberg,kuuluisa psykologian professori Templen yliopistossa Philadelphiassa. Seedistää myös älyllistä uteliaisuutta, motivaatiota ja kannustaa halua onnistua.Hyvä vanhemmuus myös auttaa suojelemaan lapsia ahdistumisen, masennuksen,syömishäiriöiden, epäsosiaalisen käytöksen alkoholin sekä huumeidenväärinkäytön kehittymiseltä.