Ihmissuhteiden tärkeys terveydelle

Omista ihmissuhteista huolehtiminen kuuluu meidän jokaisen kokonaiseen hyvinvointiin yhdessä fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin kanssa. Sosiaaliset suhteet ovat yhtä tärkeitä kuin liikunta, hyvä terveellinen ruoka ja henkinen tasapaino. Monesti nämä eivät kuitenkaan ole tasa painossa, joten jokaisen meidän olisi hyvä miettiä, miten itse omilla teoilla tai sanoilla pystyy saavuttamaan parhaan mahdollisen tasapainon näillä kaikilla elämän osa-alueilla.

“Be kind to everyone, you never know what they are going thorugh” eli ole ystävällinen kaikille, sillä et koskaan tiedä mitä toinen käy läpi juuri sillä hetkellä. Aika hyvä muistaa joka päiväisessä elämässä ja sillä jo annat itsellesi paljon kun olet toisille ystävällinen ja otat toiset huomioon. Tietysti on päiviä, jolloin mikään ei näytä onnistuvan, on stressiä, paljon töitä tai muita huolia ja haluaisi vain olla vihainen kaikille ja kaikelle, mutta mitä annat toiselle, sitä myös saat takaisin.

Mieti hetki ennen kuin haluat tiuskaista sille ystävälle tai tuntemattomalle, auttaako se minua siinä tilanteessa. Harvemmin se vain pahentaa tilannetta. Tietysti omia tunteita tulee purkaa ja jokaisen olisi hyvä löytää itselleen hyvä purkautumistapa esimerkiksi liikunnan tai oman harrastuksen parissa tai sitten vaan istahtaa ja juttelee hyvälle ystävälle tai perheen jäsenelle. Jokainen meistä haluaa tulla ymmärretyksi ja saada myös kannustusta ja ehkä kaikkein tärkein, rakkautta!

Yksinäisyys

Mutta mitäs jos ei ole ketään, on aivan yksin? Jokainen meistä kaipaa ainakin välillä toisen kosketusta, pitkää halausta tai vaan tietoa siitä, että on kavereita, ystäviä ja perhettä ympärillä. Yksinäisyys voi olla hyvin masentavaa ja vaikuttaa negatiivisesti omaan terveyteen. Tietysti on myös paljon ihmisiä, jotka viihtyvät ihan omissa oloissaan ja ovat tyytyväisiä omaan seuraansa. Mutta entä ne, jotka eivät vaan löydä seuraa vaikka kuinka haluaisivat? Tässä kohtaa on hyvä kysyä itseltään, mistä tämä voi johtua ja miten saisi solmittua uusia ihmissuhteita. Monilla ilmenee sosiaalista pelkoa tai muuta mielenterveydellisiä ongelmia, jotka rajoittavat toisiin ihmisiin tutustumista. Jokainen on kuitenkin vastuussa omasta onnestaan ja löytämällä omiin ongelmiin ratkaisun voi helpottaa. Ystävien löytämiseen on kuitenkin monia keinoja, joista yksi on uuden harrastuksen aloittaminen.

Myönteinen ajattelu itseään kohtaan

Myönteinen ajattelu itseään kohtaan

Ihmissuhteita on hyviä ja huonoja, mutta jos ajattelee että kaikki nämä ihmiset on täällä sinua varten jollain tapaa opettamassa, voi elämää ajatella hiukan kevyemmin. Asiat tapahtuu meitä varten, eikä kannata ajatella “miksi juuri tämän ihmisen piti pilata minun elämäni, miksi minä”. Tämä kaikki lähtee siitä, kuinka ajattelet itsestäsi, osaatko todella rakastaa itseäsi ja pitää itsestäsi hyvää huolta. Yleensä olemme magneetteja hyville asioille ja ihmisille, kun pidämme ajatuksemme myös hyvinä ja positiivisena. On vahvuus löytää aina jotain positiivista negatiivisista elämän tapahtumista tai ihmissuhteista, mutta monet ovat muuttaneet elämänsä muuttamalla oman ajattelutavan itseään kohtaan ja löytäneet tätä myötä uusia samanhenkisiä ihmisiä elämäänsä. Sama pätee sanontaan “olet sitä mitä syöt”. Olet myös sitä mitä ajattelet.

Niin sanotusti väärien ihmisten poistaminen elämästä ja kuin myös sosiaalisesta mediasta on hyvin tärkeää. Kannattaa aina miettiä, miten itse voi heidän seurassa. Miltä tuntuu, onko hyvä vai paha olla, vaikka se olisi oma perheen jäsen, jos hän sanoillaan tai teoillaan vaikuttaa negatiivisesti omaan elämääsi, kannattaa miettiä olisiko hyvä aika toivottaa kaikkea hyvää ja pitää etäisyyttä tai katkaista välit kokonaan. Oma mielenterveytesi kiittää myöhemmin. Elämää ei kannata hukata väärien ihmissuhteiden kanssa, jokaisen kuuluisi olla onnellinen ja iloinen omista ihmisistä ympärillä.