Parisuhdetavoitteet, jotka tekevät parisuhteestasi vahvemman

Parisuhde on varmasti useimmille meistä se yksi elämän tärkeimmistä ihmissuhteista. Kun olemme löytäneet kumppanin ja päättäneet elää yhdessä, on hyvinvoinnillamme parisuhteessa todella suuri merkitys siihen, kuinka hyvin parisuhteemme onnistuu ja miten se heijastuu muuhun elämäämme. Parisuhde elää ajan myötä, niin kuin oma elämämmekin. Se tulee kokemaan ylä- ja alamäkiä, mutta tärkeintä on se, miten parisuhdetta hoidamme, että molemmat siinä olevat tuntevat mielihyvää.

Parisuhteessa ei kannata odottaa sitä hetkeä, jolloin kaikki on jo mennyt pieleen ja sitten asialle aletaan tekemään jotain. On parempi, jos suhdetta hoitaa tietoisesti koko ajan ja pyrkii pitämään yllä molemminpuolista luottamusta ja kunnioitusta. Se ei aina ole helppoa ja vastoinkäymiset ovat osa suhteen pitkää taivalta, mutta jokainen meistä voi pitää huolen siitä, että suhteelle antaa aikaa ja hoivaa.

Vinkkejä arkeen

Usein puhutaan siitä, kuinka pari on kasvanut erilleen. Se tapahtuu, kun emme enää välitä kumppanin elämästä, urasta ja ajatuksista. Alussa se tulee kuin luonnostaan, mutta kun arki tulee vastaan, unohdamme, että jokapäiväisellä välittämisellä ja toisen huomioinnilla on edelleen suuri merkitys. Älä koskaan lakkaa kysymästä kumppanisi päivästä, mielipiteistä ja haasteista. On tärkeää säilyttää syvä ystävyys ja jakaa kaikki elämän ilot ja surut.

Jokaisella meistä on luontainen halu tulla hyväksytyksi ja saada osakseen ihastelua ja kunnioitusta. Parisuhteessa tämä toimii hyvin alussa, mutta sitten se lopahtaa. Älä koskaan lopeta antamasta pieniä kohteliaisuuksia kumppanillesi ja kerro hänelle miksi rakastat häntä niin paljon. Kehu kumppanisi hyviä ominaisuuksia ja muistuta häntä aina aika ajoin siitä, miksi hän on niin tärkeä sinulle. Ei pidä olettaa, että kukaan lukisi ajatuksia, vaan on tärkeä sanoa nämä asiat ääneen.

Ihminen haluaa olla yhteydessä muihin ihmisiin vauvasta asti. Lapset osaavatkin parhaiten hakea tätä yhteyttä ja se tulee heiltä luonnostaan. He kysyvät, tulevat syliin ja hakevat aikuisen tukea. Parisuhteessa tulee säilyttää tämä elävä yhteys, vaikka elämä olisi kuinka kiireistä ja aikaa toisille ei ole. Kun kumppanisi kertoo sinulle asioista, kuuntele ja osallistu keskusteluun myönteisesti, silloin toiselle tulee tunne, että joku välittää ja kuuntelee. Se luo hyvän pohjan kestävälle suhteelle. Kun yhteys on kunnossa, ei sitä ole helppo kaataa.

Nämä kaikki asiat määrittelevät sen, miten koemme parisuhteemme ja minkälaisen olon kumppanimme meille antaa. Positiivisuus, myönteinen suhtautuminen ja toisen huomioiminen ovat tärkeitä asioita, jotka perustavat pohjan koko parisuhteelle. Jos kumppani on negatiivinen ja ei koskaan suhtaudu myönteisesti kertomiimme asioihin, se voi saada pienenkin ongelman kasvamaan todella suureksi. Silloin ajattelemme jo valmiiksi kielteisesti ja myönteisyyttä on vaikea enää löytää.

Kun eteen tulee erimielisyyksiä, niistä pitää puhua ja ne pitää selvittää. Joskus jokin asia voi jatkuvasti toistua keskusteluissa ja aiheuttaa loputonta riitaa mikä ei tunnu päättyvän. Suhteen osapuolten on silloin hyvä istua alas ja tutkia tilannetta hieman syvemmältä. Joskus syy voi löytyä kauempaakin ja se, miksi toinen ei esimerkiksi halua lasta, voi johtuakin jostain kaukaisesta haaveesta minkä toteutumatta jääminen pelottaa ja harmittaa.

Parisuhde ei ole helppo taival ja sen eteen täytyy tehdä paljon töitä. Mieti kuitenkin edellä mainittuja asioita ja miten voit tuoda ne jokapäiväiseen elämäänne. Kunnioita, arvosta, ole avoin, kannusta ja ole uskollinen. Tule lähelle, mutta anna myös omaa tilaa. Parisuhde on tasapainoilua, jossa on ylä- ja alamäkiä, mutta kaikesta voi selvitä ja hyvän parisuhteen eteen kannattaa tehdä töitä.