Uuden ihmissuhteen aloittaminen

Kahden ihmisen välinen suhde on aina ainutlaatuinen. Se, miten henkilöt tapaavat, miten heidän suhteensa alkaa ja mihin suhde vie. Ihmissuhteita on monenlaisia ja niitä on yhtä paljon kuin on ihmisiäkin. Joskus molemmat eivät ole edes samassa ymmärryksessä käsillä olevasta ihmissuhteesta. Ihmissuhteet voivat olla ystävyyksiä tai parisuhteita. Kaikenlaisissa ihmissuhteissa tulee paljon haasteita ja ongelmia, joita joutuu käymään läpi. Välillä riidellään rajustikin tai ollaan vain hieman eri mieltä asioista. Jokaisella ihmisellä on omat odotukset jokaisesta ihmissuhteesta ja ongelmatilanteet voivat heiluttaa luottamusta, sekä aiheuttaa arpia.

Uuden ihmissuhteen aloittaminen ei ole koskaan helppoa. Samalla tavalla kuin lapsena saatiin kavereita kysymällä “ollaanko kavereita”, ei enää oikein toimi. Varsinkaan, kun puhutaan parisuhteesta. “Alax olee” ei ole enää käytettävissä oleva vaihtoehto. On kuitenkin muutamia tapoja ja asioita, jotka saattavat olla uuden ihmissuhteen luomisessa apuna.

Aseta itsesi etusijalle

Ennen kuin lähdet uuteen ystävyys- tai parisuhteeseen, pidä itsestäsi huolta. Käy läpi itsellesi tärkeät asiat elämässä ja tarvittaessa tee järjestelyjä, jotta oma elämäsi olisi tasapainossa. Joskus tosin käy niin, että juuri sen toisen ihmisen olemassaolo on se tarvittava tasapaino. Useammin on kuitenkin niin, että ihmisen tulee itse olla ensin vakaa ja valmis uuteen parisuhteeseen. Jokaisen lähtökohdat ovat erilaiset, joten valitettavasti ei ole olemassa valmista kaavaa siihen, mitä tarkoittaa olla tasapainoisessa tilantessa. Yleensä monille se kuitenkin tarkoittaa melko yksinkertaisiakin asioita. Tunnetko itsesi hyvin? Oletko tietoinen asioista, joista pidät? Nauti sinkkuelämästä hetki ja tee niitä asioita, joita olet jo pitkään lykännyt eteenpäin kiireiden vuoksi. Aloita uusi harrastus, lue se tietty kirja loppuun tai käy kokkauskurssilla. Tutustu uusiin ihmisiin ja vahvista omakuvaasi. Se ei haittaa, jos huomaat jossain vaiheessa, että sinkkuus ei olekaan se sinun juttusi. Sekin on todella tärkeä huomio. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että sinun tulee ensisijaisesti huolehtia omasta hyvinvoinnistasi, ennen kuin kannat vastuuta jonkun toisen hyvinvoinnista.

Parisuhteessa vastuuta otetaan vahingossakin ja se tulee esille monissa muodoissa. Huolehdit kumppanisi terveydentilasta, vaatetuksesta tai siitä, että onhan hänellä monipuolinen ruokavalio. Tämä ei ole millään tavalla negatiivinen tai huono asia, vaan on täysin luonnollista. Sen vuoksi itsestään huolehtiminen on tärkeää. Kun omat asiat ovat jollain tavalla hallinnassa, toisesta ihmisestä murehtiminen ei välttämättä ole enää niin haastavaa ja voitte välttyä parisuhteessa monelta riidalta. Anna itsellesi hetki aikaa, äläkä kiirehdi turhaan tekemään jotain, mistä et ole ihan varma.

Keskustelkaa odotuksista ja ajatuksista

Lähes jokaisen onnellisen parisuhteen kulmakivi on keskustelu ja avoimuus. Välillä jotkut asiat jätetään tarkoituksellisesti kertomatta, tai ne kerrotaan vasta myöhemmässä vaiheessa. Sekin on täysin normaalia. Parisuhteen alkuvaiheessa kannattaa kuitenkin tietyn ajan jälkeen käydä keskustelua parisuhteen tulevaisuudesta. Kuten oletettavaa, odotuksia on monia ja ne saattavat olla todella erilaisia. Tämän vuoksi jotkut ihmiset lykkäävät tätä vaikeaa keskustelua, sillä he pelkäävät tulevansa torjutuksi. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että vaikka tieto saattaa lisätä tuskaa, niin epävarmuus on tiedottomuuden pahin oire. Tiedottomana saatat tehdä hätäisiä ja ongelmallisia ratkaisuja parisuhteen kannalta. Saatat tietämättäsi ahdistaa kumppanisi nurkkaan tai hän voi tehdä saman sinulle. Jos olette kuitenkin molemmat samassa ymmärryksessä siitä, missä mennään ja mikä on suunta, tällaiset epämukavat tilanteet voi mahdollisesti välttää. Samoin voi käydä niin, että odotukset eivät kohtaa. Tällöin joskus toivoo, ettei olisi ottanut asiaa ollenkaan puheeksi. Mieti kuitenkin mitä olisi tapahtunut, jos olisitkin ollut uudessa parisuhteessasi vuoden ja mietit jo itseksesi tulevaisuutta, mutta kumppanin mielestä parisuhteella olikin eräpäivä.